Info

Hier vind je praktische informatie over het evenement, van ticket-info en routebeschrijvingen tot veelgestelde vragen.

Antwoord: Jazeker, graag zelfs! Je kunt met de trein naar Zaandam. Bij het station staan er pendelbussen voor je klaar. Daarnaast kun je op het station ook een OV-fiets huren (51 stuks). Vanaf Zaandam station is het ongeveer 10 minuten fietsen naar het festivalterrein.

Je kunt ook met de veerpont naar het festivalterrein. De Hempont vaart 24 uur per dag tussen Amsterdam (Hempontplein) en Zaandam (Hembrug Hemkade). De oversteek duurt ongeveer 5 minuten en vaart vanaf Amsterdam elk uur om 00, 20 en 40 en vanaf Zaandam om 10, 30 en 50.

Ja, er liggen extra kaarten klaar bij de entree.
We hebben zélfs nog een paar zaterdagtickets vrijgegeven!

Wat vervelend dat je iets bent verloren! Misschien hebben wij jouw item gevonden, je kunt mailen naar info@happinez.nl dan kijken we of jouw zoekgeraakte spullen tijdelijk bij ons verblijven. We bewaren verloren items maximaal drie maanden, zorg dus dat je op tijd contact opneemt.

 

Vrijdag 10 mei 2019 van 10.00 uur tot 20.00 uur.
Zaterdag 11 mei 2019 van 08.00 uur tot 18.00 uur
Zaterdagavond 11 mei 2019 van 18.00 uur tot 23.00 uur.
Zondag 12 mei 2019 van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Let op: festivalkaartjes voor de zaterdagavond worden apart verkocht.

Klik hier om festivalkaartjes te kopen.

Het festivalterrein (TAETS Art & Event Park) ligt op het Hembrugterrein, dichtbij Amsterdam.

Vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.
Zaterdag van 08.00 uur tot 18.00 uur
Zaterdagavond van 18.00 uur tot 23.00 uur.
Zondag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Let op: festivalkaartjes voor de zaterdagavond worden apart verkocht.

Klik hier om festivalkaartjes te kopen.

Het festival is pin-only en dat houdt in dat alle betalingen (eten, drinken, shoppen, een-op-een workshops) via pin verlopen. Er is dus geen pinautomaat aanwezig en je hoeft ook geen cashgeld mee te nemen.

Antwoord: uiteraard! Zaandam ligt op geringe afstand van Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal is het ongeveer 25 minuten fietsen naar het Hempontplein. Je kunt je fiets meenemen op de pont (oversteek duurt ongeveer vijf minuten) en vanaf de overkant is het nog een minuut fietsen naar het festivalterrein. Er is gelegenheid om je fiets te parkeren in een (niet bewaakte) fietsenstalling.

We verzoeken je waar het kan met het openbaar vervoer te komen, maar we begrijpen dat dat niet voor iedereen lukt. Gelukkig hebben we genoeg parkeerplekken beschikbaar op het terrein, een los parkeerticket is geldig voor de hele dag (op zaterdag ook voor de zaterdagavond!) en kost eenmalig €15,-.

Je kunt een hier losse parkeerkaart aanschaffen, selecteer jouw Festivaldag naar keuze (bijvoorbeeld de vrijdag) klik meteen op verder, zonder een festivalticket te selecteren. Je komt nu op de pagina voor de parkeertickets.

En om je verder op weg te helpen:

 • Het navigatieadres is Hemkade 18, 1506 Zaandam.
 • Rondom het festivalterrein staan bewegwijzeringsborden die aangeven waar je kunt parkeren en waar je de ingang kunt vinden.

Op deze pagina vind je de sprekers die we tot nu toe bekend hebben gemaakt. De rest van het programma blijft nog even een verrassing.

Sommige lezingen zijn er niet elke dag. Wel spreken de meeste sprekers meerdere keren op één dag. Zo is de kans klein dat je een spreker moet missen en kun je komen luisteren wanneer jou dit het beste uitkomt. Alles wat je kunt doen en beleven náást de lezingen, is drie dagen vrijwel hetzelfde. 

Ja, alle lezingen zijn gratis en je kunt er minimaal drie per dag bijwonen. Als er zaalcapaciteit over is – en het zijn grote zalen – kun je altijd nog aansluiten.

Ja, de meeste activiteiten zoals yogasessies, cacaoceremonies en meditatiesessies zijn gratis. Alleen voor de een-op-een sessies, zoals massages, readings en henna zul je apart moeten betalen.

Er komen diverse Engelstalige sprekers en yogadocenten, dus ook als je geen Nederlands spreekt, is het Happinez Festival interessant om te bezoeken.

Als abonnee heb je als allereerste de mogelijkheid gekregen om Early Bird-tickets te kopen. Daarnaast heb je een kortingscode ontvangen, waarmee je € 5,- korting krijgt op een regulier ticket (met uitzondering van de duo-tickets en parkeerkaarten). En om jou als lieve abonnee extra te bedanken voor je komst, ontvang je bij de entree van het festival een mooi Happinez-presentje.

De Early Bird-tickets zijn inmiddels volledig uitverkocht, dus als je met z’n tweeën wilt komen, is het voordeliger om een duo-ticket te kopen.

Festivalkaartjes voor de zaterdagavond (18u – 23u) worden apart verkocht. Wil je overdag het festival bezoeken én in de avond? Dan heb je dus twee tickets nodig. 

Je kunt alleen losse tickets kopen. Dit jaar zijn er geen weekend passe-partouts. 

Kom je met de auto? Klik hier om festivalkaartjes en/of een parkeerkaart te kopen.

Alleen binnen de wettelijke termijn van twee weken kan je je ticket ruilen of retourneren. Daarna helaas niet meer.

Schrijf je in voor onze festival nieuwsbrief door hier te klikken en zet jezelf op ‘aanwezig’ in de speciale Facebook event pagina.

Ja, op het festivalterrein zijn twee verschillende voorzieningen met rolstoelvriendelijke toiletten.

Een mail sturen naar festival@happinez.nl met een duidelijke omschrijving van jouw bijdrage kan, maar het programma is grotendeels al ingevuld, dus om teleurstelling te voorkomen, waarschijnlijk niet. Het Happinez festival is wel bijzonder geschikt om contact te leggen, zo zijn er lange lunchtafels waaraan vaak mooie, spontane gesprekken ontstaan. Als bezoeker van het festival draag je ook bij aan de sfeer van het festival.

Reserveren voor een lezing is niet nodig. Bij aankomst krijg je een handige stempelkaart waarmee je zeker 3 lezingen kunt bijwonen. Na 3 stempels mag je bij elke andere lezing aansluiten, zolang er plek is. 

Daarnaast kan je je op de dag zelf (tegen vergoeding) inschrijven voor massages in Healing Garden.

Dat klopt. Festivalkaartjes voor de zaterdagavond (18u – 23u) worden apart verkocht. Wil je overdag het festival bezoeken én in de avond? Dan heb je dus twee kaartjes nodig. Klik hier om festivalkaartjes te kopen. 

Ja, er zijn gebieden waar het rustig is, zoals de Healing Gardens, de yurts en de Chill Area. Vrijdag is over het algemeen de meest ingetogen dag.

Natuurlijk mag er een begeleider mee. Wel moet hij of zij een geldig eigen toegangsticket hebben tot het festival.

We hebben parkeerplekken voor invaliden vrijgehouden vlakbij de ingang van het festival. Heb je een invalide parkeerplek nodig? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar festival@happinez.nl. 

Voor deze parkeerplek heb je een parkeerticket (uit de ticketshop) en je eigen standaard invalide parkeerkaart nodig. Deze laat je zien aan het verkeerspersoneel en zij leiden je naar de invalide parkeerplekken. Klik hier om festivalkaartjes en/of een parkeerkaart te kopen.

Het meerendeel van het terrein is goed begaanbaar met een rolstoel.

Vooral op vrijdag is het Happinez festival uitermate geschikt als teamuitje, gezien de speciale business-gerelateerde lezingen. Wil je met je bedrijf naar het festival komen, neem dan contact op me festival@happinez.nl.

Dat kan, maar het is geen kindvriendelijk terrein en er is geen speciaal programma voor kinderen. Vanwege de concentratie tijdens lezingen, meditaties en healing-sessies, wordt het meenemen van kinderen niet gestimuleerd, mogen ze de zalen niet in en is er dus geen speciaal tarief voor kinderen. Alleen kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee.

Ja, maak je geen zorgen. Er is een EHBO-post aanwezig op het terrein.

Er is een betaalde garderobe aanwezig in de Do Good area. Alle opbrengsten gaan naar een goed doel.

Het is mogelijk om met een kraam of stand deel te nemen aan het festival, om je merk of product te laten zien en in contact te komen met de Happinez doelgroep. Ook bestaat de mogelijkheid sponsor van het festival te worden. In overleg maken we samen een concept, waarmee je merk groot onder de aandacht komt. Heb je interesse of wil je informatie? Dan kun je contact opnemen met Kokkie Rieffe via festival-adverteren@happinez.nl.

Helaas, die moet je een dagje thuislaten. Geen enkel dier, met uitzondering van blindengeleidehonden, mag het terrein op.

Nee, dat is niet toegestaan. Eten verbindt, dus het Happinez festival biedt een divers scala aan eetgelegenheden, waaronder verschillende vegetarische en vegan opties. Bij The Gathering staan foodtrucks en lange eettafels, waar je heerlijk kan eten en drinken, terwijl je geniet van de live-muziek. Daarnaast zijn er op The Playa ook terrasjes, waar je allerlei lekkere dingen kunt krijgen. Natuurlijk maken we een uitzondering voor bezoekers die eigen eten moeten meenemen in verband met allergieën of medische redenen. Laat dit wel vooraf weten middels een medische verklaring die je stuurt naar festival@happinez.nl.

Tijdens het festival zullen er verschillende partijen gebruik maken van film- en fotoregistratie. Door het festival te betreden, geef je automatisch toestemming voor registratie en gebruik van de media door Happinez en haar mediapartners en accepteer je de voorwaarden.

 • 0

  Dagen

 • 0

  Uren

 • 0

  minuten

 • 0

  seconden